HET PLAN

Overhoeks bestaat uit een appartementengebouw met 47 appartementen aan de Paul Krugerstraat en 8 gezinshuizen langs de Laan op Zuid en de Hilledijk.

Het niveau van de Hilledijk ligt ongeveer 1,40 meter hoger dan het niveau van de Laan op Zuid. Tussen de woningen en onder het appartementengebouw ligt een overdekte, gemeenschappelijke parkeergarage. Op het dek erboven komt een daktuin met ruimte voor grote privé-terrassen van de gezinswoningen en een gemeenschappelijke plek waar alle bewoners elkaar kunnen ontmoeten. 

VOOR JOU?

Overhoeks richt zich op pioniers. Op mensen die op hun eigen(zinnige) wijze willen wonen. Liefhebbers van de stad met haar levendigheid en variëteit.

Overhoeks biedt ruimte aan mensen die verder willen kijken dan de gangbare woningbouw waar alles standaard is. Royaal en comfortabel wonen in een ontspannen sfeer, midden in de stad. Met veel ruimte voor specifieke wensen en voorkeuren.

Overhoeks kiest voor een persoonlijke benadering, zodat maximaal kan worden ingespeeld op individuele behoeften. Dat gebeurt binnen een goed gestructureerd proces, met een helder stappenplan en een duidelijk financieel kader.

Overhoeks gaat over betrokkenheid. De architecten werken direct met de deelnemers en ontzorgen hen. Andersom vraagt het project ook betrokkenheid van de deelnemers. Zij zijn samen opdrachtgever en krijgen een inkijk in de praktijk van ontwikkeling en bouw.

Overhoeks is interessant voor iedereen met een stedelijke oriëntatie. Er wordt voorzien in een variëteit van appartementen, gezinshuizen en collectieve voorzieningen die in het dagelijks gebruik gemakkelijk tot sociale interactie uitnodigen.

Overhoeks is interessant voor andere samenlevingsvormen of mensen die wonen willen combineren met werken (praktijk aan huis, atelier e.d.). De ruime woningen en vele indelingsmogelijkheden maken dat mogelijk.

ZELFBOUW

Overhoeks is het vierde en laatste project van Overmaas. De andere drie projecten zijn ook via CPO ontwikkeld en worden nu gebouwd. Deelnemers worden lid van een Vereniging van opdrachtgevers. Vereniging en project worden door architecten georganiseerd. De samenwerkende architecten zijn Alex Jager (Overtuin architecten), Koos Kok (Overture, Bureau Massa) en Endry van Velzen (Stadsbouwgroep Overmaat, De Nijl Architecten).