ARCHITECTEN

Samen met particulieren hebben de architecten van Overhoeks inmiddels 64 bijzondere woningen succesvol ontwikkeld, verspreid over drie projecten: Overture, Overtuin en Overmaat. Deze woningen zijn op maat gemaakt en vormen een welkome aanvulling op het reguliere planaanbod. Bovendien zorgt de ontwikkelwijze (CPO) voor grote betrokkenheid van de toekomstige bewoners met elkaar en hun buurt.

De samenwerkende architecten van Overhoeks zijn Alex Jager (Overtuin architecten), Koos Kok (Overture, Bureau Massa) en Endry van Velzen (Stadsbouwgroepen Overmaat, De Nijl Architecten)

De architecten van Overmaas hebben jaren geleden initiatief genomen om zelfbouwprojecten in Rotterdam te organiseren. Inspiratie was het Berlijnse bouwgroepen model. Zelfbouwers worden samengebracht rondom een concreet projectvoorstel, zodat veel regenwerk uit handen wordt genomen en de deelnemers zich vooral kunnen concentreren op hun eigen woning. Ook Overhoeks organiseren ze op deze manier. Ze bieden structuur aan collectief particulier opdrachtgeverschap.

De architecten van Overhoeks:
Alex Jager [JagerJanssen architecten]
Koos Kos [bureau Massa]
Endry van Velzen en Milou Chênevert [De Nijl architecten]