Overmaas genomineerd voor de Job Dura Prijs 2020

Overmaas is genomineerd voor de Job Dura Prijs 2020! Hieronder een deel van het persbericht:


ROTTERDAM – Uit meer dan 100 woonprojecten zijn deze week 5 projecten genomineerd voor de Job Dura Prijs 2020, te weten: Family Scraper De Maasbode, CPO Overmaas, Dakdorpen, Little C en Stichting Nieuw Thuis Rotterdam. De genomineerden maken kans op een kunstobject van Bruno Ninaber van Eyben en een geldbedrag van € 25.000,-. Het thema van deze editie is: ‘Wonen: thuis in Rotterdam’. De prijs wordt op 25 mei aanstaande uitgereikt.

Rotterdam staat net zoals veel andere Nederlandse steden voor een immense woningbouwopgave. Door de toenemende populariteit van de stad en de sterk stijgende woningprijzen is het in de afgelopen jaren voor veel mensen steeds moeilijker geworden om een geschikte woning te vinden of te behouden. Daarbij zijn ook de woonwensen veranderd. Binnen deze uitdagende context is er voor de Job Dura Prijs 2020 gezocht naar projecten die op een vernieuwende of exemplarische manier voorzien in oplossingen voor de woonopgave van de stad Rotterdam en daarmee op meerdere vlakken inspelen op de verbetering van de leefkwaliteit van haar inwoners, voor nu én in de toekomst.

De genomineerde projecten worden door de jury nader beoordeeld op basis van een aantal criteria. Zo wordt onder meer gekeken in hoeverre de projecten maatschappelijk relevant en van meerwaarde voor de gemeenschap zijn. Ook wordt gekeken of de projecten innovatief van karakter zijn (in aanpak, concept of techniek) en of ze betaalbaar en bereikbaar zijn. Ten slotte dienen de projecten opschaalbaar en realistisch te zijn.

De door de jury genomineerde instellingen/projecten uit een longlist van ruim 100 projecten zijn:

 

Voor meer informatie: www.jobdurafonds.nl

Stichting Job Dura Fonds, maatschappelijk verbonden met bebouwd Rotterdam.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *