OVERTURE

Overture is een samenwerkingsverband tussen Laila Ghait Architecten en Massa bureau voor architectuur. Beiden Rotterdamse bureaus met ruime ervaring in de woningbouw.

 Overture richt zich op pioniers. Mensen die op eigen(zinnige) wijze willen wonen. Liefhebbers van de stad met haar levendigheid en variëteit. Stadsmensen die binnen die grootstedelijke sfeer toch ook rust, kleinschaligheid en een vertrouwde omgeving als basis waarderen.

Het zijn mensen die specifieke wensen en voorkeuren hebben en een eigen plek willen realiseren. Die kiezen voor een eenvoudig en helder proces met voldoende flexibiliteit nu en voor de toekomst: denk aan veranderende woonwensen.
Het zijn ook mensen die in duurzaamheid en energiezuinigheid willen investeren en daar een bijzondere ruimtelijkheid voor terug krijgen: hoge plafonds en ruimte lichte woningen. En op de langere termijn een lage energierekening.

Overture wordt nu gebouwd.

In deelplan ‘Overture’ konden de deelnemers kiezen voor één van de zeven basisontwerpen met de mogelijkheid meerdere invullingen of uitbreidingen te realiseren. De woningen zijn op maat gemodelleerd voor gezinnen, tweeverdieners, samengestelde gezinnen, buitengewone samenlevingsvormen, maar ook voor thuiswerkers (praktijk aan huis, atelier), huishoudens met ouders of kinderen in huis.

De woningen aan de Laan zijn ruim en ruimtelijk, met hoe plafonds en vides én een goed bezonde tuin. De woningen aan de dijk parkeren onder de eigen woning en wonen vrij op de etage, geïnspireerd op de doorsnede van de Hollandse dijkwoning. Beneden is een eigen berging en ruimte om te klussen. Het binnengebied is besloten, naast parkeren is het ook een veilig en groen speelveld voor kinderen.
Op dit moment zijn bijna alle woningen in deelplan Overture vergeven. Maar ben je toch geïnteresseerd, dan kun je je melden voor de reservelijst bij Lauwaars NVM Makelaars via info@lauwaars.nl

Kwaliteit
Bij Overture bouwen we eigentijdse moderne woningen met de kwaliteit van klassieke herenhuizen: statig, licht en ruim. Op maat ontworpen met tuin, terras of dakterras.

Bij Overture zetten we in op bijzondere woonkwaliteit: slim, ruimtelijk en energieneutraal met de bedoeling woningen boven de standaard te maken die hun waarde ook op de langere termijn behouden.

Resultaat zijn een duurzame woningen in een mooie toekomst-bestendige buurt.

Duurzaamheid
Bij Overture gaan we uit van een passiefhuis concept: een specifiek pakket duurzame maatregelen. De woningen worden zeer goed geïsoleerd zodat energieverbruik en -kosten sterk dalen met behoud van een aangenaam binnenklimaat.

De duurzaamheidsmaatregelen worden gemeten in een z.g. ‘GPR gebouw systeem’.

Dit betekent dat de bewoners straks bij hun woning een certificaat krijgen waarop de prestaties vermeld zijn.

 

Ruime keuze
Bij Overture was het aantal woningen afhankelijk van de keuze van de kopers, de zeven basis woningtypes hebben verschillende breedtes.

Aan de Laan op Zuid worden 11 woningen gebouwd, aan de Hilledijk zijn dat er 10. De oppervlaktes varieren van ca. 120 m2 tot ca. 360 m2 voor een gezinswoning en van ca. 82 m2 tot 150 m2 voor een duplexwoning of beneden-bovenwoning.