OVERTUIN

Overtuin is een stukje stad en een kleinschalig woonbuurtje tegelijkertijd. Het binnengebied van dit deelplan heeft wat extra maat. Dat is de collectieve tuin geworden in aanvulling op de eigen tuinen van de huizen: de Overtuin. Een ‘groene oase van rust’ in de hectiek van de stad. 

Rond de Overtuin en het half verdiept gelegen compacte parkeerveldje zijn vier verschillende plekken te onderscheiden met elk een eigen karakteristiek: aan de levendige stadsboulevard, (grondgebonden of gestapeld) of juist aan de rustige dijk of het nieuwe plantsoen en met een verschillende oriëntatie op de zon. 

Voor elke plek is een specifiek woningtype ontworpen. De smalle, hoge stadswoningen zijn uitbreidbaar aan de tuinzijde. De brede dijkwoningen kunnen de derde laag volledig, deels of geheel niet bebouwen. De plantsoenwoningen zijn specials, ze vangen de hoekverdraaiingen van de plot op. De appartementen [Overtuinlofts] beslaan een hele verdieping en zijn vrij indeelbaar of te splitsen in twee compacte lofts.

Overtuin is een initiatief van Joke Vos architecten en JagerJanssen architecten.

Voor elke woning is een parkeerplaats gerealiseerd op een collectief parkeerveldje aan de Overtuin. Dit ligt half verdiept, zodat de auto’s uit het zicht zijn.

Een grasveld, boomgaard, zandbak, bloementuin of een volière, plantenkasje, vlindertuin? De toekomstig bewoners van Overtuin beslissen dat samen. De Overtuin wordt met de bewoners ingericht samen met Stichting Tussentuin.

stadswoning

Aan de Laan op Zuid liggen de stadswoningen. Deze schakelen van de levendige Laan op Zuid naar het groene, besloten binnengebied. De stadswoningen hebben een begane grond van maar liefst 4,5 meter hoog en een woonoppervlak van 135 m2 tot 190 m2.

dijkwoning

Aan het nieuw aangelegde groene dijkprofiel liggen de brede dijkwoningen met een woonoppervlak van 105 m2 tot 160 m2.

plantsoenwoning

Vrij uitzicht op een nieuw plantsoen en een brede woning. Woonoppervlak van 130 m2 tot 160 m2.

overtuinlofts

De lofts liggen in een strak volume, waarbij lift/trappenhuis en riante balkons [24 m2!] aan de koppen naar binnen zijn geduwd en de vrije ruimte van 135 m2 maar door één kolom wordt onderbroken. Per verdieping één of twee appartementen.

© Copyright - Overmaas Wonen | Webdevelopment by Oil4.nl