SAMENBOUW

In Overmaas bouwen we samen. In samenbouw wordt het beste van zelfbouw gecombineerd met de ervaring van professionele partijen. Er is geen ontwikkelaar. Je werkt samen met één van de architectenteams. Je bent direct betrokken bij het ontwerp en de realisatie van jouw droomhuis, maar je hoeft je niet te bekommeren om alle praktische en technische zaken die daarbij komen kijken. Dat doen wij voor je.

Als je mee wilt doen aan samenbouw in Overmaas, dan nodigen wij je uit om lid te worden van een bouwgroep. Elk project in Overmaas is een aparte bouwgroep (Overture, Overtuin en Overmaat).

Samen met de andere bouwgroepleden én het architectenteam ontwerpen en bouwen we het project. Tegen kostprijs en binnen de planning die we met elkaar afspreken.

Het project komt via collectief particulier opdrachtgeverschap tot stand. Er is geen ontwikkelaar die de kosten tijdens de voorbereiding voorschiet. Daarom wordt van de bouwgroepleden al tijdens de ontwikkeling een financiële bijdrage verwacht, die later met de koopsom wordt verrekend.

Inmiddels is de bouw van Overture, Overtuin en Overmaat in volle gang. Hieronder is in grote lijnen weergegeven hoe de procedure van informatie, inschrijving en deelname [lidmaatschap] er uit zag.


Hoe word je lid van één van de bouwgroepen?

Stap 1
Laat je informeren. Meld je aan voor één van onze informatiebijeenkomsten of neem direct contact op met één van de architectenteams. Hoor meer over samenbouw en bouwgroepen. Maak kennis met de architectenteams en hun voorstellen.

Stap 2
Schrijf je in bij één van de bouwgroepen en maak een keuze voor een van de woningen in het project.

Stap 3
We nodigen je uit voor een lidmaatschapsgesprek, waarin we je uitgebreid vertellen over het ontwerp- en bouwproces, wat je van ons kunt verwachten en wat wij van jou verwachten.

Stap 4
Je besluit of je lid wil worden of dat je toch niet mee wilt doen. En als je lid wordt, dan doorloop je een overzichtelijk stappenplan tot jouw woning.

Webdevelopment by Oil4 © Copyright - Overmaas Wonen