SAMENBOUW

Samen bouwen aan Rotterdam

Overhoeks is het vierde en laatste samenbouwproject op een prominente plek aan de Laan op Zuid. Het ligt ter hoogte van de Paul Krugerstraat en maakt onderdeel uit van Overmaas. Binnen Overmaas zijn al drie samenbouwprojecten met succes gerealiseerd.

Overhoeks bouwen we samen. Het ontwerp van de buitenkant is al klaar. De indeling bepaal je zelf, ondersteund door een Overhoeks architect. Het ontwerp- en bouwproces om tot een woning te komen verloopt via een overzichtelijk stappenplan dat gebaseerd is op de ervaringen uit de drie reeds gerealiseerde projecten.

Er is geen ontwikkelaar: de architecten nemen het initiatief en organiseren een groep die zich verenigt tot een vereniging van opdrachtgevers. Omdat er geen ontwikkelaar is, betaal je wat het project kost. Niet meer en niet minder.

Ben nieuwsgierig naar deze manier van wonen en wil je ook stads wonen aan de Laan op Zuid? Dan zijn dit de stappen die je moet volgen.

Kan ik nog meedoen?

De appartementen en gezinshuizen van Overhoeks zijn allen onder optie. Mocht er in de toekomst een woning beschikbaar komen, dan zullen we dat hier aankondigen. Als je je gegevens achterlaat via de knop hieronder, dan sturen we je ook een mailtje.

Natuurlijk houden we ondertussen ogen en oren geopend voor fraaie locaties om een volgend samenbouw project op te starten. We houden ons aanbevolen voor tips!

De stappen

Stap 1

Laat je informeren. Meld je aan voor een (online) webinar óf een (fysieke) bijeenkomst. Hoor meer over samenbouw. Maak kennis met de architecten en ontmoet je toekomstige buren.

Stap 2

Maak een keuze voor een van de woningen en meld je aan voor een lidmaatschapsgesprek. Lidmaatschapsgesprekken vinden plaats op volgorde van aanmelding.

Stap 3

Je wordt uitgenodigd voor een lidmaatschapsgesprek, waarin we je uitgebreid vertellen over het ontwerp- en bouwproces, wat je van ons kunt verwachten en wat wij van jou verwachten.

Stap 4

Je besluit of je lid wil worden van de vereniging en betaalt het inschrijfgeld. Als je lid wordt, doorloop je een overzichtelijk stappenplan tot jouw woning. De vereniging wordt opgericht bij 50% deelname. Toedeling van de gekozen woning geschiedt op lidmaatschapsnummer.