Overmaat biedt ruimte aan mensen die verder willen kijken dan de gangbare woningbouw waar alles standaard is. Uitgangspunt voor Overmaat is royaal wonen. Inspiratie vinden we in de grote stadshuizen, die rond 1900 langs statige lanen en plantsoenen in Rotterdam zijn gebouwd. Ruim en comfortabel wonen in een ontspannen sfeer en toch midden in de stad.

  • Alle woningen krijgen extra breedte. Daardoor hebben ze bijzondere indelingsmogelijkheden en veel licht.
  • Alle woningen komen uit op een groen binnenterrein met tuinen en voor elke woning een parkeerplaats. We benutten het hoogteverschil tussen Hilledijk en Laan op Zuid op een slimme manier door de parkeerstraat ongeveer 70 cm verdiept aan te leggen. Vanuit de achtertuin gezien staan de auto’s uit het zicht.
  • Alle huizen krijgen een eigen stoep, zodat een prettige overgang tussen straat en woning ontstaat. Een plek voor een bankje aan het park of een bordes aan de laan.

Jeroen Geurst, Joost Kühne, Endry van Velzen.

In Overmaat hebben we drie verschillende basiswoningen ontworpen: een laanhuis, een parkhuis en een loft. Voor gezinnen, maar ook voor als de kinderen het huis uit zijn of als  je een mooi appartement zoekt. De hoofdopzet van de woningen is vast, de indelingen en afwerkingen zijn variabel en maken we naar jouw wens.

Laanhuis
Het laanhuis kijkt uit over de Laan op Zuid en heeft een tuin op het zuidwesten. De basis is maar liefst 7,2 m breed en 4 lagen hoog. Een klassiek stadshuis. Dat zie je terug in de opzet. De onderste twee lagen kunnen samen 7,5 m hoog zijn: een souterrain en een bel-etage. Veel indelingsmogelijkheden voor keuken, woonkamer, werkkamer, studio, eventueel verbonden door een vide. De bovenste twee lagen zijn voor kamers, met een zolder of volledig uitgebouwd.
Kavel met parkeerplaats ca. 130 m2, woonoppervlak ca. 160-200 m2.

Parkhuis
Het parkhuis ligt direct aan het park, heeft een tuin op het noordoosten en een eigen stoep op het zuidwesten. De basis is ook weer 7,2 m breed en 3 lagen hoog. Een traditioneel huis. Wonen op de begane grond, slaapkamers boven, met een zolder of volledig uitgebouwd. Andere indelingen zijn natuurlijk ook mogelijk.

Loft
De lofts zijn samengebracht in een kleinschalig appartementengebouw. Per verdieping één loft met een groot, beschut terras op het zuidwesten en ramen langs drie kanten. Vrije ruimte of indeling met kamers, al dan niet voorzien van schuifdeuren. Grote ruimtelijke werking. Elke loft heeft een eigen parkeerplaats op het binnenterrein. Woonoppervlak ca. 150 m2, terras ca. 25 m2. In overleg zijn andere oppervlaktes mogelijk.

Prachtig gelegen tussen de Laan op Zuid en een nieuw parkje aan de Hilledijk. Overmaat staat voor ruim en comfortabel wonen in een ontspannen sfeer en toch midden in de stad.

Webdevelopment by Oil4 © Copyright - Overmaas Wonen