OVERTUIN

De woningen van Overtuin zijn een initiatief van Jose Vos architecten en JagerJanssen architecten.

Overtuin is geïnspireerd op de historische Overtuin. Veel landgoederen hadden vroeger een extra tuin aan de overzijde van de weg. In Overtuin maken we een hedendaagse variant. In aanvulling op een eigen tuin of balkon hebben de bewoners samen met hun buren een extra tuin in het hart van het plan.

  • Wil je in de stad wonen, vlakbij winkels, horeca en goede scholen, maar wel graag rustig en veilig? Dan is Overtuin misschien iets voor jou!
  • Hou je van het contrast van de bruisende wereldstad met een rustige, intieme en groene binnentuin, die je deelt met je buren? Dan is Overtuin je kans!
  • Op zoek naar een huis met een tuin, naar eigen wensen voor jou en je gezin gebouwd, maar wil je niet alles zelf doen? Kom dan eens met ons praten.

Overtuin wordt nu gebouwd. Er is nog een enkele woning beschikbaar: stuur een mail aan Mechtild via overtuin@jagerjanssen.nl

De toekomstig bewoners hebben samen met de architecten hun eigen woning gerealiseerd. Binnen een begeleid proces, zodat planning en kosten beheersbaar blijven.

Een basistype kon naar behoefte worden uitgebreid met verschillende indelingen en woonwensen. Rond de Overtuin zijn vier woningtypes ontworpen.

Voor elke woning is een parkeerplaats gerealiseerd op een collectief parkeerveldje aan de Overtuin. Dit ligt half verdiept, zodat de auto’s uit het zicht zijn.

De Overtuin wordt straks ingericht met hulp van een tuinarchitect. Een grasveld, boomgaard, zandbak, bloementuin of een volière, plantenkasje, vlindertuin? De toekomstig bewoners van Overtuin beslissen dat samen.

De stadswoning
Aan de Laan op Zuid bouwen we de stadswoning. Deze schakelt van de levendige Laan op Zuid naar het groene, besloten binnengebied. Een begane grond van maar liefst 4,5 meter hoog. Woonoppervlak van 135 m2 tot 190 m2.

De dijkwoning
Aan het nieuw aangelegde groene dijkprofiel maken we brede woningen met een woonoppervlak van 105 m2 tot 160 m2.

De plantsoenwoning
Vrij uitzicht op een nieuw plantsoen en een brede woning. Woonoppervlak van 130 m2 tot 160 m2.

De overtuinlofts
De overtuinlofts liggen in een compact 7-laags appartementenblokje met een hele verdieping voor jou alleen, maar je kan ook voor de helft gaan. Natuurlijk hebben deze woningen riante buitenruimtes, met zon! En bovenop maken we een extra hoog penthouse. Woonoppervlak  130 m2 [heel]. Prijsindicatie: 370.000-405.000 [heel], € 480.000 [penthouse]