STADSBOUWGROEPEN

De woningen van Overmaat zijn een initiatief van de architecten Jeroen Geurst (Geurst en Schulze Architecten, Den Haag), Joost Kühne (Kühne & Co, Rotterdam) en Endry van Velzen (De Nijl Architecten, Rotterdam).  

Onze bureaus hebben ruime ervaring met kleine en grote woningbouwprojecten in een stedelijke omgeving, zeker ook in Rotterdam. Wij werken samen onder de naam Stadsbouwgroepen.

Met Stadsbouwgroepen spelen we in op de toenemende vraag naar een andere cultuur van wonen en ontwikkelen. Steeds meer mensen kiezen bewust voor de stad en willen met gelijkgestemden zelf hun (werk- en) woonomgeving vormgeven. Geïnspireerd door Berlijnse voorbeelden hebben we een alternatief uitgedacht om voor deze groep kleinschalige woonprojecten op maat te maken. Onder de noemer Stadsbouwgroepen nemen we initiatief, zoeken we deelnemers, organiseren we een coöperatieve vereniging en verzorgen we de ontwikkeling en realisatie van de woningen. Kwaliteit in wonen en architectuur is het uitgangspunt. Duurzaamheid is vanzelfsprekend. Woonwensen van deelnemers zijn leidend.

Jeroen Geurst
Joost Kühne
Endry van Velzen

Stadsbouwgroepen

“Kwaliteit in wonen en architectuur is het uitgangspunt. Duurzaamheid is vanzelfsprekend. Woonwensen van deelnemers zijn leidend. Samen een project maken geeft energie.”

Webdevelopment by Oil4 © Copyright - Overmaas Wonen